Ugradnja implantata
Implantologija

Ugradnja implantata

privatni zubar (stomatolog) Zadar

Postupak je bezbolan i brz, odvija se pod lokalnom anestezijom i u sterilnim uvjetima nakon pripreme pacijenta te pažljivog i detaljnog planiranja postupka. Titanski vijak ugrađuje se u odabrano mjesto i ostavlja da sraste s kosti. Taj se proces naziva oseointegracija. Period koji je potreban za osteointegraciju iznosi od 3 do 6 mjeseci, ovisno o kompleksnosti zahvata i stanju čeljusne kosti.

Ponekad je potrebno provesti dodatne postupke poput augmentacije kosti (dodavanja kosti na mjestu gdje nedostaje, sinus lifta, itd.) kako bi se dobio optimalan rezultat.

Implantoprotetska terapija je vrlo kompleksna i detaljno planiranje pozicije,vrste, širine i duljine implantata od velike je važnosti za uspjeh terapije i učinkovitost protetskog nadomjestka.

Potrebni su temeljit pregled, RTG snimke i CBCT trodimenzionalne snimke kao i dobra suradnja terapeuta i pacijenta.

Jednako su važne i vještine terapeuta koji treba unaprijed znati koji i kakav protetski nadomjestak može u datoj situaciji izraditi kao i procijeniti optimalan broj i poziciju implantata u pojedinačnom slučaju. Također, važan je i korišteni sustav implantata kojih danas na tržištu ima jako puno ali nažalost nisu svi sustavi jednako kvalitetni i nemaju svi mogućnost raznolikih protetskih riješenja i dugotrajnost. Drugim riječima, iskustvo i detaljnost terapeuta i korištenje sigurnih i kvalitetnih implantata i materijala od velike su važnosti za dugotrajnost protetskog rada.

U Zara Dentu posebnu pažnju posvećujemo detaljnom planiranju ugradnje implantata i planiranju optimalnog protetskog rada uz individualni pristup svakom pojedinom slučaju kako bi dobili dugotrajno i visokokvalitetno implantoprotetsko riješenje za naše pacijente.

Koristimo provjerene i kvalitetne brandove implanatata koji nam pružaju mogućnost raznih protetskih rješenja i u praksi su se dokazali kroz 30 godina postojanja na tržištu kao jedan od najkvalitetnijih impantoloških sustava.

 

Implantologija

Midas Pixel Code